Paviljoen

Overnachten in het Paviljoen

Overnachten in het gerenoveerde Paviljoen?

Reserveer een kamer in dit mooie pand met een bijzondere geschiedenis.

Overnachten

Verscholen achter het museumgebouw en rustig gelegen in de museumtuin staat Het Paviljoen. Een multifunctionele vergaderruimte op de begane grond en een gastenverblijf op de 1e verdieping.

De kamers in het gastenverblijf dienen als studieverblijf voor gasten van onze musea, ons onderzoeksinstituut en gelieerde instellingen. De kamers zijn helaas dus niet voor iedereen beschikbaar.

Kamers

Er zijn vijf gezellig ingerichte kamers met eigen douche, toilet, televisie en wifi. De keuken en huiskamer zijn voor gemeenschappelijk gebruik. De keuken is van alle gemakken voorzien zoals een koelkast, magnetron, oven en gasfornuis.   

LET OP: minimaal verblijf van twee nachten. Bij twee of drie nachten rekenen we een toeslag van €10,- extra per nacht per kamer.

Prijzen 2024

Budget 1 persoon €60,00
Standaard 1 persoon €70,00
2 personen €80,00
Grote tweepersoonskamer 1 persoon €80,00
2 personen €90,00
3 personen €100,00

Reserveren

Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht bij de afdeling reserveringen, te bereiken maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00:

Tel: 088 0042 830
E-mail: reserveringen-leiden@wereldmuseum.nl

Bijzondere geschiedenis

Het Paviljoen heeft een bijzondere geschiedenis. Het is gebouwd in 1876 en is het oude onderkomen voor patiënten met besmettelijke ziekten bij het voormalig Academisch Ziekenhuis van Leiden, waar nu de museumcollectie is ondergebracht. In de jaren ’30 vertrok het ziekenhuis naar een groter gebouw en kwam Wereldmuseum Leiden in het complex. Twee van de drie paviljoens werden afgebroken, de derde werd verbouwd tot dienstwoning. Daarna heeft Het Paviljoen nog allerlei bestemmingen gehad, van opslag tot bibliotheek, tot het in 2009 eindelijk is gerestaureerd en zijn huidige bestemming kreeg.