Marketingpartners

Marketingpartners

Partners van Wereldmuseum Leiden

Dankzij de onderstaande partners kunnen wij onze doelen realiseren.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij keert jaarlijks dankzij haar deelnemers vele tientallen miljoenen uit aan meer dan vijftig musea waaronder het Wereldmuseum Leiden. Hiermee kan Wereldmuseum Leiden bijvoorbeeld belangrijke kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op onze collectie.

Lees meer over de VriendenLoterij

Reisorganisatie Djoser

Djoser organiseert al 30 jaar actieve rondreizen wereldwijd. Onder het motto 'de andere manier van reizen' combineert Djoser individuele vrijheid met het gemak van een groepsreis. Zo geniet je optimaal van een bestemming en leer je een land echt kennen. Djoser organiseert geregeld informatiedagen, waaronder in het Wereldmuseum Leiden.

Djoser Rondreizen 
Djoser Family
Djoser Wandel & Fiets 

Stichting Volkenkundige Collectie Nederland

Op de website van de Stichting Volkenkundige Collectie Nederland vindt u een scala aan informatie van en over de verschillende volkenkundige musea in Nederland. Zo kunt u bijvoorbeeld de collecties van de verschillende musea via één database online raadplegen.

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons, de beeldbank van de online encyclopedie Wikipedia bevat afbeeldingen van Wereldmuseum Leiden. In Wikimedia Commons is het toegestaan om bestanden vrij te kopiëren, gebruiken en te wijzigen. Voorwaarden zijn wel dat de bron en de auteur worden vermeld en het bestand onder dezelfde voorwaarden verder wordt verspreid.

Virtual Collection of Masterpieces

Voor de Virtual Collection of Masterpieces hebben meer dan tachtig musea wereldwijd een selectie gemaakt van vijfentwintig meesterwerken uit hun eigen collectie. Op de VCM-website vindt u ook een overzicht van meesterwerken uit Wereldmuseum Leiden.

Getaway Travel