Azteken

AZTEKEN: Het ideale familie-uitje

De Azteken tentoonstelling is superleuk voor jong en oud. Leerzaam en spannend bovendien. De aardige slang Coatl is er je gids. Met haar erbij word je een stuk wijzer. Bovendien kan ze je hulp goed gebruiken en dat heeft alles te maken met een bijzondere hanger en een opa-slang.  

Interactieve route in de expo

Bij binnenkomst krijgen kinderen een ketting met een bijzondere hanger. In de tentoonstelling ontmoeten ze Coatl, een vriendelijke slang die hun hulp goed kan gebruiken. Dit heeft alles te maken met de hanger én met een oude, vergeetachtige opa slang. Hulp van iedereen is nodig om de betekenis van de hanger te achterhalen. Overal in de tentoonstelling kom je Coatl tegen. Op die plekken is steeds iets te doen en elke opdracht brengt je een stapje dichter bij de oplossing van het raadsel.


Az - TEKEN - atelier

In het az-TEKEN-atelier kunnen families nog meer te weten komen over de Azteken. Hoe? Door te tekenen! Voor jong en oud zijn er tekenopdrachten rondom verschillende thema's, zoals schrift, eten en archeologie.

Aan het einde van de tentoonstelling ga je de trap omhoog en vind je op de eerste verdieping aan de linkerkant het atelier.

coatl
azteken-atelier
Kom je ook langs in het az-TEKEN-atelier?

Schoolvakanties

De herfst- en kerstvakantie staan helemaal in het teken van de Azteken. In de herfstvakantie draait het om Dia de Muertos, het Mexicaanse dodenfeest met natuurlijk een kleurrijk altaar, creatieve workshops en voorleesochtenden. Ook in de kerstvakantie kun je meedoen aan een uitgebreid activiteitenprogramma dat helemaal in het teken staat van de Azteken.

 

Het az-TEKEN-atelier is op de volgende dagen tot 14.00 uur gesloten:
13 februari en 13 maart

Muzikale voorstellingen en meer

In de weekenden en schoolvakanties zijn er nog veel meer activiteiten.

Ook de muzikale voorstellingen op 5 en 26 september, 31 oktober, 7 en 11 november, 12 december, 9 januari, 13 februari en 13 maart zijn leuk voor de hele familie.

Kinderen in de Azteken
Interactieve route in Azteken Tentoonstelling
Familie review Azteken