ISL
Nu te zien t/m 31-10

In Schitterend Licht

Met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft Wereldmuseum Leiden een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van kunst uit Afrika en de diaspora. Laat je meevoeren in de verschillende leefwerelden van kunstenaars en de manier waarop zij beïnvloed worden door het verleden in het heden. Gastcurator Azu Nwagbogu stelde de tentoonstelling samen door topstukken uit de collectie van het museum aan te vullen met werk van hedendaagse kunstenaars en probeert daarmee antwoorden te geven op de meest urgente vragen van onze tijd.

In de tentoonstelling vind je verschillende thema’s zoals post-kolonialisme, macht en spiritualiteit. De kunstenaars proberen middels hun werk de wereld om hen heen beter te begrijpen. In de route zitten 8 thema's waarbinnen de kunstenaars reflecteren via hun werk. 

Azu

Gastcurator Azu Nwagbogu

Link
de kunstenaars

De kunstenaars

Link

Public event RCMC (English)

April 23, 2024. In conversation with Anna Arabindan-Kesson. On this special occasion, Anna Arabindan-Kesson, an esteemed RCMC Research Fellow, will be in conversation with the Research Center to talk about her publication: Black Bodies, White Gold. Art, Cotton and Trade in the Atlantic World.

Azu voor Matulu

Video-reeks In Schitterend Licht

Link
In schitterend licht

Music Tour In Schitterend Licht

Link