Volkenkunde. Meivakantie 2018.
4 mei 2018

Meivakantie: Schrijf je liefdesbrief met kralen

De meivakantie in aantocht 

De meivakantie is in aantocht. De perfecte tijd voor een dagje uit. Iedere dag hebben wij weer een leuk programma voor je klaarstaan. Wil je alles over de tentoonstelling SIERADEN – makers & dragers te weten komen? Ga dan mee met de familierondleidingen of kom luisteren naar de meest bijzondere verhalen van onze verhalenverteller. Je kunt ook creatief aan de slag en je eigen sieraad maken, deze keer is dat een liefdesbrief van kralen. De allerkleinsten kunnen een ritje maken in de Wilde Bus en er ligt weer een kleurplaat klaar. Het meivakantie programma loopt tot 4 mei want op 5 en 6 mei vindt het uitgebreide Maori Weekend plaats. Benieuwd wat daar te doen is? Kijk hier.

SIERADEN – MAKERS & DRAGERS | FAMILIERONDLEIDING

De tentoonstelling SIERADEN – makers & dragers bevat meer dan 1000 sieraden. Maar hoe weet je nou wat de meest bijzondere, zeldzaamst, duurste of spannendste is? Wat voor materialen zijn er gebruikt, wat betekenen die materialen en hoe voelen deze aan. En wat zijn de verhalen achter de sieraden. Alles over de sieraden tentoonstelling ontdek je tijdens de familierondleiding.

11.00 – 11.45 uur / gratis activiteit / vanaf 10 jaar / verzamelen bij entreebalie

De tentoonstelling Sieraden – makers & dragers bevat meer dan 1000 sieraden. Maar hoe weet je nou wat de meest bijzondere, zeldzaamst, duurste of spannendste is? Wat voor materialen zijn er gebruikt, wat betekenen die materialen en hoe voelen deze aan. En wat zijn de verhalen achter de sieraden. Alles over de sieraden tentoonstelling ontdek je tijdens de familierondleiding. 11.00 – 11.45 uur / gratis activiteit / vanaf 10 jaar / verzamelen bij entreebalie

KLEURPLAAT |ACTIVITEIT

In Oost-Afrika dragen ongetrouwde Samburu meisjes veel losse kralenkettingen. Deze kettingen krijgen ze van hun bewonderaars, die zo hun waardering voor haar laten blijken. Kom deze vakantie gezellig kleuren in het Wereld Lab, waar je dit Samburu meisje een prachtige ketting kunt geven. Je kunt het zo bont maken als jij zelf wilt. Hoe ga jij de ketting van dit Samburu meisje in kleuren?

Doorlopend tussen 10.00 – 17.00 uur / gratis activiteit / alle leeftijden / Atelier Wereld Lab

Museum Volkenkunde. Kleurplaat meivakantie, 2018.

VERHAAL OP ZAAL | FAMILIEVERHAAL

In veel verhalen spelen sieraden een rol: als geluksbrenger, magisch of behekst voorwerp, als schat of als voorwerp waar een vloek op rust. Luister ook deze vakantie naar onze verhalenverteller. Er komen verhalen uit de hele wereld langs en elke dag worden er nieuwe verhalen vertelt. Deze vakantie spelen de sieraden uit de tentoonstelling de hoofdrol. Luister naar een nog nooit eerder vertelt verhaal en geniet van een bijzonder Verhaal op Zaal.

14.00 – 14.30 uur en 15.00 – 15.30 uur / gratis activiteit / alle leeftijden / Goud zaal van tentoonstelling “Sieraden”

Museum Volkenkunde. Verhaal op zaal. Meivakantie 2018.

MAAK JE EIGEN LIEFDESBRIEF | WORKSHOP

In de tentoonstelling hebben we een aantal mooie voorbeelden van liefdesbrieven, gemaakt van kralen. Jonge meisjes van de Nguni in Zuid-Afrika maken die voor hun favoriete jongens. Met verschillende kleuren kralen en patronen wordt er een boodschap overgebracht. Deze vakantie kun jij tijdens de creatieve workshop je eigen liefdesbrief van kralen maken. Welk verhaal ga jij met je briefje vertellen?
 
max. 30 deelnemers per ronde / 12.00 – 12.45 uur en 13.00 – 13.45 uur / gratis activiteit / vanaf 8 jaar (t/m 8 jaar onder begeleiding van een volwassene) / Atelier Wereld Lab / inschrijven bij entreebalie
Museum Volkenkunde. Meivakantie 2018.

Ontdek meer

Sieraden campagnebeeld
Afgelopen

SIERADEN - makers & dragers

Met deze tentoonstelling presenteerde Wereldmuseum Leiden de grootste verzameling sieraden in een Nederlands museum ooit.
Link