Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Wereldmuseum Leiden is er voor iedereen

Het gebouw

Het museum beschikt over een lift en invalidentoilet. Bezoekers met een kinderwagen of in een rolstoel kunnen gebruik maken van de lift, die zich bij de museumentree bevindt. Mocht assistentie daarbij gewenst zijn, dan bieden onze publieksbegeleiders graag een helpende hand. 

Parkeren

Voor mindervaliden zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar bij de hoofdentree. Op vertoon van uw invalidenkaart maakt u gratis gebruik van deze parkeerplaatsen. Als u op de dag van het bezoek telefonisch contact opneemt met het museum, kunt u uw auto op het museumterrein parkeren.

Rolstoel & scootmobiel

Wereldmuseum Leiden is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn geen drempels en de lift brengt u naar alle verdiepingen. Het museum heeft ook enkele duwrolstoelen ter beschikking. Het is helaas niet mogelijk om het museum met een scootmobiel te bezoeken.


Meer specifieke informatie over de toegankelijkheid van het gebouw en de voorzieningen zijn te vinden op de website van DUX

Begeleiderstoegang

Wil je vanwege je beperking een begeleider meenemen tijdens je museumbezoek? Dat kan in het Wereldmuseum. Met een Begeleiderstoegangsbewijs kan één begeleider gratis met je mee. Kies bij het online reserveren van je ticket 'ik heb een geldig ticket of kortingsbon'. Hiermee kan je begeleider naar binnen. Voor jezelf koop je een regulier ticket.

Hulphonden

Het meenemen van honden en overige (huis)dieren is niet toegestaan in het museum, met uitzondering van een assistentie-hond (SOHO-hond) of blindengeleidehond, mits deze aangelijnd is.

Mindervaliden

Het museum is goed toegankelijk voor bezoekers met een lichamelijke beperking. Zo zijn de verschillende verdiepingen met de lift te bereiken en gaan de deuren automatisch open. We beschikken ook over rolstoelen die vrij te gebruiken zijn door onze gasten. Een eventuele begeleider betaalt geen museumentree. Als u op de dag van het bezoek telefonisch contact opneemt met het museum, kunt u uw auto op het museumterrein parkeren.