Pacific Sunday - Museum Volkenkunde - Leiden
Simboro

Pacific Sunday AT HOME #5

Dit recept voor een lekker warm en vegetarisch tussendoortje komt uit Vanuatu, een archipel van 83 eilanden ten westen van Fiji. Voor 1980 was Vanuatu bekend onder de naam Nieuwe Hebriden, een Frans-Britse kolonie. Deze invloeden zijn ook terug te vinden in de eetcultuur.    

Ingrediënten

Zoete aardappel

Bakbanaan

Spinazie blaadjes ( en/of snijbiet bladeren)

Kokosmelk

Zout

Peper

Extra benodigdheden:

Mes

Rasp 

Schaal

Pan

Lepel  

Simboro - Museum Volkenkunde - Leiden
Simboro

Bereiding

Schil en rasp de zoete aardappel en de bakbanaan in een schaal. Voeg peper en zout toe en meng het geheel goed door.  Was de spinazie- en snijbiedblaadjes en leg de blaadjes overlappend in een cirkelvorm op het bord.  

Simboro - Museum Volkenkunde - Leiden
Leg de blaadjes overlappend in een cirkelvorm op het bord

Schep met een lepel wat van het mengsel in een blad en rol er een pakketje van.

Simboro - Museum Volkenkunde - Leiden
Rol er een pakketje van

Leg het pakketje omgekeerd in de pan. Schenk de kokosmelk in de pan tot net boven de pakketjes. Zet de pan op een zacht vuur en laat het in 20-30 minuten garen. 

Het is belangrijk om het vuur zacht te laten: Als het gaat koken kunnen de pakketjes door het borrelen van de melk open gaan.  

Simboro - Museum Volkenkunde - Leiden
Leg de pakketjes omgekeerd in de pan

Eet smakelijk!

Wil je met ons delen wat je gemaakt hebt? Deel je foto's online met #pacificsunday of tag ons in je bericht!

Bekijk de rest van de recepten hier op de overzichtspagina.

Taste of the Pacific, Insos Ireeuw
Taste of the Pacific, Insos Ireeuw