Zoete aardappel
Bakbanaan
Spinazie blaadjes ( en/of snijbiet bladeren)
Kokosmelk
Zout
Peper
Extra benodigdheden:
Mes
Rasp
Schaal
Pan
Lepel
Dit recept voor een lekker warm en vegetarisch tussendoortje komt uit Vanuatu, een archipel van 83 eilanden ten westen van Fiji. Voor 1980 was Vanuatu bekend onder de naam Nieuwe Hebriden, een Frans-Britse kolonie. Deze invloeden zijn ook terug te vinden in de eetcultuur.
Zoete aardappel
Bakbanaan
Spinazie blaadjes ( en/of snijbiet bladeren)
Kokosmelk
Zout
Peper
Extra benodigdheden:
Mes
Rasp
Schaal
Pan
Lepel
Schil en rasp de zoete aardappel en de bakbanaan in een schaal. Voeg peper en zout toe en meng het geheel goed door. Was de spinazie- en snijbiedblaadjes en leg de blaadjes overlappend in een cirkelvorm op het bord.
Schep met een lepel wat van het mengsel in een blad en rol er een pakketje van.
Leg het pakketje omgekeerd in de pan. Schenk de kokosmelk in de pan tot net boven de pakketjes. Zet de pan op een zacht vuur en laat het in 20-30 minuten garen.
Het is belangrijk om het vuur zacht te laten: Als het gaat koken kunnen de pakketjes door het borrelen van de melk open gaan.
Wil je met ons delen wat je gemaakt hebt? Deel je foto's online met #pacificsunday of tag ons in je bericht!
Bekijk de rest van de recepten hier op de overzichtspagina.