Omar Droomreizen Leiden
Afgelopen

Droomreis

Droomreis - Deze tentoonstelling is afgelopen

In Wereldmuseum Leiden kun je nu terecht voor een kleine expo met kleurrijke en originele kunstwerken.

Borduurwerken

De borduurwerken zijn de geborduurde verbeeldingen van droomreizen. Kinderen van drie basisscholen: De Pionier en De Lorentzschool uit Leiden en de Koningin Julianaschool uit Leiderdorp zijn de makers.

Elk van de 180 borduurwerken (formaat A4) op de expositie is een persoonlijke weergave van een favoriete reis. Een reis naar Luilekkerland, naar de Griekse oudheid of de Alpen: alles kan en is mogelijk in de verbeelding van de jonge borduurkunstenaars. En met de favoriete reisgenoten natuurlijk. De borduursels vormen met elkaar een langgerekt, afwisselend kunstwerk.

Het Tapijt van Bayeux, een beroemd middeleeuws wandkleed van zeventig meter lang, diende hiervoor als inspiratiebron. In stripvorm is daarop een belangrijke episode uit de Frans-Engelse geschiedenis geborduurd. Docent Eveline Timmermans en kunstenaar Astrid Vlasman staan aan de basis van dit project. Met een subsidie van het Leraren Ontwikkel Fonds (LOF) zijn ze begin 2020 gestart. Enthousiast zijn de kinderen ermee aan de slag gegaan en het creatieve resultaat is t/m 9 januari 2022 in Museum Volkenkunde te bewonderen.

Wil je na het zien van DROOMREIS zelf aan de slag? Koop dan bij de kassa een borduurring plus stof en werkbeschrijving om thuis je eigen droomreis te maken.