workshops
Vaste activiteit

Workshops

Op zoek naar een leuke activiteit voor een groep?

Volg samen een creatieve of actieve workshop in het museum! Bekijk de mogelijkheden hieronder en neem contact met ons op.

* Op zoek naar workshops voor het onderwijs? Bekijk dan ons onderwijsaanbod hier.

Maori Haka

Op het ritme van stampende voeten, wordt met de ogen gerold en de tong uitgestoken tot een dreigend geheel. Hoe dit precies gaat en met welke woorden, leren de deelnemers tijdens deze workshop.

De imponerende Haka, een krijgsdans van de oorspronkelijke bewoners uit Nieuw-Zeeland, de Maori’s, is een combinatie van zang en dans. Zelfs het nationale rugbyteam, the All Blacks, voert deze dans uit voor hun wedstrijden, om zo hun tegenstanders angst in te boezemen.

haka-workshop

Creatieve tekenworkshops

Beeldend kunstenaar en vakdocent Tineke Jacobs verzorgt de creatieve tekenworkshops Boeddhisme en Islam. De tekenworkshop Boeddhisme vindt plaats in de Boeddhazaal waar de Boeddhabeelden nagetekend worden. Bij de workshop Islam wordt een sterpatroon op doek gemaakt. Er wordt gecombineerd gewerkt: tekenen, schilderen, stempelen en eventueel borduren. Het maken van een gezamenlijk kunstwerk, bijvoorbeeld in het kader van teambuilding, behoort ook tot de mogelijkheden.

tekenworkshop-boeddha

Afro dansmix

Met opzwepende beats voert dansdocent Regilio Sedoc je mee naar warm en kleurrijk Afrika. De dansbewegingen, waarbij je je hele lichaam gebruikt, brengen je in nauw contact met moeder aarde. Afrikaanse dans is echter veel meer dan lekker vrij bewegen op muziek. In Afrika maken mensen via dans contact met goden en voorouders. Ook vertellen ze er verhalen mee. Er wordt gedanst op feesten en begrafenissen, maar zeker ook gewoon voor de lol. Een workshop voor jong en oud!

workshop-afrikaanse-dans

Afrikaanse djembé

Een energieke workshop met een geweldig eindresultaat! Afrikaanse djembé staat voor aanstekelijke ritmes. Percussiedocent John May (van Circle Percussion) leert je de basisslagen van djembé spelen en uiteindelijk speelt de groep gezamenlijk een Afrikaans ritme.

workshop-djembe

Balinese dans

Via dans een verhaal vertellen, dat leer je in de workshop Balinese dans. Yvonne en Els van Beukering (dansgroep Sinar Bulan) laten de deelnemers kennismaken met verschillende Balinese dansfiguren en -houdingen.

workshop-balinese-dans

Praktische informatie en reserveren

Tijdsduur van een workshop: 1 uur
Groepsgrootte: max. 15 personen
Kosten: €125,00 (excl. museumentree) (bij de tekenworkshop ook excl. materiaalkosten à 2,50 p.p)

Alle workshops moeten vooraf aangevraagd worden.

Heb je vragen of wil je een workshop boeken? Neem dan contact op met de afdeling reserveringen via 088 0042 830, maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur, of mail naar reserveren@volkenkunde.nl