Meester is een olifant
30 oktober 2022

Werelddieren: de meester is een olifant

Naturalis x Museum Volkenkunde

Van dieren valt veel te leren. Dit is te zien in Naturalis, maar ook in de nieuwe tentoonstelling DierenAcademie bij Museum Volkenkunde, waar dieren je docenten zijn. Komende maanden leren we van Werelddieren, een samenwerking tussen Museum Volkenkunde en Naturalis, iedere keer meer over (en van) een dier en komen cultuur en natuur samen!

Met elkaar in gesprek

Bij de verschillende edities gaan experts van Naturalis en Museum Volkenkunde met elkaar in gesprek over het dier en diens culturele betekenis aan de hand van objecten. Deze tweede aflevering is de meester een olifant. Expert François Janse van Rensburg van Museum Volkenkunde en expert Steven van der Meije van Naturalis gaan met elkaar in gesprek!

Wist je dat...

Er in de 19e eeuw in Afrika, heel veel olifanten gedood werden door Europeanen of door mensen die voor hen werkten? De tanden werden afgehakt en naar schepen gedragen werden die ze naar Europese havens zoals Rotterdam brachten.

Zondag 30-10-22 | van 13.00-13.30 uur (incl. vragen) | vanaf 6 jaar | op basis van beschikbaarheid | in Museum Volkenkunde: Grote Zaal (1e etage, excl kosten museum entree) | In Naturalis: LiveScience zaal (gratis) 

Werelddieren

Ontdek meer

campagnebeeld-dierenacademie
Afgelopen

DierenAcademie

Wat als je meester een olifant was? Bij DierenAcademie maak je het mee. Bezoek deze familietentoonstelling.
Link