Credit foto header: Meg Jerrard
24 september 2023

Lezing voor volwassenen: Sporen van dieren in Afrikaanse filosofie

Kom naar de lezing ' Sporen van dieren in Afrikaanse filosofie'

Door Renate Schepen op de Zondag Special op 24 september. De lezing is onderdeel van DierenAcademie en vindt plaats in de grote zaal.

Toegang tot de lezing is gratis, indien in het bezit van een regulier ticket.

 

In de Westerse filosofie heeft Aristoteles de mens op een voetstuk geplaatst, boven planten en dieren. Dit heeft geleid tot een antropocentrisch wereldbeeld. (Visie waarin de mens het middelpunt van het bestaan is.)  Kunnen Afrikaanse perspectieven op dieren leiden tot een meer biocentrisch of ecocentrisch wereldbeeld? In deze lezing volg je de sporen van dieren in Afrikaanse filosofie, zie je hoe onze opvatting over dieren verbonden is met taal en hoe we de relatie met dieren anders kunnen vormgeven.

De lezing voor volwassenen is op zondag 24 september van 13:15-14:15 uur.

Credit foto header: Meg Jerrard

 

lezing-dierenacademie
Foto: Nick Helderman

Over Renate

Renate Schepen is onafhankelijk filosoof. Haar onderzoek richt zich op interculturele filosofie en dialoog. Ze geeft advies, lezingen en lessen en schreef meerdere boeken. In haar laatste boek Kimmerle’s Intercultural Philosophy and Beyond. The ongoing Quest for Epistemic Justice onderzoekt ze hoe we recht kunnen doen aan verschillende bronnen van kennis. Renate promoveerde aan de Universiteit van Wenen (with honours) en studeerde daarvoor in Amsterdam, Accra en Montevideo. Meer informatie: www.doordacht.net

Credit foto Renate: Frits de Beer
 

Credit foto Renate: Frits de Beer