Lezing
26 maart 2023

Lezing voor volwassenen: dierenmummies onderzocht

Kom naar de lezing 'Dierenmummies onderzocht' door Ben van den Bercken op de Zondag Special op 26 maart bij de familietentoonstelling de DierenAcademie.

Het onderzoek naar de 13 dierenmummies van het Allard Pierson wordt in 2023 afgerond. Momenteel buigen specialisten zich over de data verzameld tijdens de scansessie in het Amsterdam UMC en hopen hiermee meer uit te vinden over deze dieren, hun leven, het mummificatieproces en het laatste deel van de biografie van deze mummies. Conservator Ben van den Bercken vertelt over het verloop van het onderzoek en een aantal van de resultaten tot zover.

Zondag 26 maart | 13:15-14:15 | gratis activiteit | op basis van beschikbaarheid | deze lezing is bedoeld voor volwassenen | Grote Zaal

Over Ben van Bercken

Ben van den Bercken (MA) studeerde Egyptische archeologie aan de Universiteit Leiden en Museumstudies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte op opgravingen in Alexandrië en als assistent-conservator in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden (RMO). Sinds 2021 is hij conservator voor de collectie Egypte en Soedan in het Allard Pierson, Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Zijn huidige onderzoeksprojecten richten zich op dierenmummies, mummiepaneelportretten en de Nubische objecten in de collectie van het Allard Pierson.

Ben