bam-2021
10 oktober 2021

Interactieve lezing Black Achievement Month

Verbonden generaties

Aansluitend bij de jaarlijkse Black Achievement Month organiseert Museum Volkenkunde een interactieve lezing. Dit jaar is het thema ‘verbonden generaties’.

Antropoloog Gladys Akom Ankobrey komt aan het woord over haar promotieonderzoek naar de ervaringen van Nederlands-Ghanese jongeren die opgroeien tussen deze twee landen. Ze gaat in op vragen als: Wat is hun band met het land waar zijzelf of hun ouders geboren zijn? Hoe uit die verbondenheid zich? En hoe belangrijk zijn de reizen erheen? Ook gaat Gladys vervolgens in gesprek met andere jongeren met verschillende cultureel-diverse achtergronden.

 

Praktische informatie

Wanneer: 10 oktober 2021 - 13:00 uur

Prijs: Toegang tot de lezing is gratis na betalen van de museumentree

Reserveren: Het is niet mogelijk om te reserveren, op de dag zelf kun je gewoon inlopen voor aanvang van de lezing, zolang er stoelen vrij zijn. In totaal zijn er 100 plekken.

* Update: in het kader van de nieuwe regels vanuit de overheid zal het voor dit evenement/ voor deze lezing nodig zijn om een geldig coronatoegangsbewijs i.c.m. een identiteitsbewijs te tonen.

Gladys Akom Ankobrey
Gladys Akom Ankobrey

Alvast meer weten over het onderzoek? Lees hier meer informatie over het onderzoek van Gladys Akom Ankobrey.

Programma op onze andere locaties

Ook in het Tropenmuseum en Afrika Museum is er een programma in het kader van Black Achievement Month. Bekijk hier het overzicht.

Afbeeldingen Gladys Akom Ankobrey
Afbeeldingen Gladys Akom Ankobrey