Banner
12 februari 2023

Familielezing: Hoe wijzen dieren je de weg?

Kom naar de actieve familielezing over het navigeren van dieren door dierfilosoof Bas van Woerkum op zondag 12 februari.

Google maps en GPS heb je niet nodig voor de lessen van dieren die kampioen zijn in het vinden van de weg. Wat je wél nodig hebt zijn je zintuigen. Ook de zintuigen die je misschien wat verwaarloosd hebt.   Leer van meester noordse stern die de hele wereld overvliegt. En van juf zalm die precies de plek vindt waar zij geboren is. En leer hoe honingbijen elkaar de weg wijzen.  Vind je weg naar deze familielezing terwijl je je zintuigen openzet voor de wereld om je heen. Kijk, ruik, luister, voel en beweeg!

Dierenfilosoof Bas van Woerkum

De familielezing wordt gegeven door Bas van Woerkum. Bas is dierfilosoof aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij onderzoekt overeenkomsten en verschillen tussen de intelligentie van mensen en andere dieren. Speciaal voor Museum Volkenkunde heeft Bas deze familielezing ontwikkeld waarbij hij, net als de tentoonstelling de DierenAcademie, dierdocenten in de hoofdrol plaatst. Kijken mensen niet te veel vanuit een menselijke bril? En niet verder dan hun menselijke neus lang is? Bas gaat het met jullie onderzoeken. 

Zondag 12 februari | 13.15-13.45 uur | gratis activiteit | op basis van beschikbaarheid | voor iedereen vanaf 6 jaar | Grote Zaal  

Foto Bas van Woerkum