Museumcafe

Museumcafé en museumshop

Eten & shoppen

Zin in een goede kop koffie of een lekker broodje? Dat kan in Café Abel in de museumtuin en het museumcafé midden in het museum.
En voor een leuke herinnering aan je bezoek loop je de museumshop binnen. Van kleine cadeautjes tot grote geschenken: hier slaag je altijd! 

Café Abel

Waar culturen en de mens centraal staan bij Wereldmuseum Leiden, zo staat werelds eten en drinken centraal bij Café Abel. Geniet hier van de beste koffie uit alle windstreken. Met onze kaart bieden we zowel ontbijt als lunch, met liefde gemaakt door onze chef.

Café Abel is een knus en klein grand café. Het fungeert als startpunt van de Singelparkroute en de entree van Wereldmuseum Leiden. Prachtig gelegen aan de singel met eigen terras, op loopafstand van het centraal station en centrum van Leiden. 

Openingstijden Café Abel: 

Maandag 09.00 tot 17.00 uur
Dinsdag 09.00 tot 17.00 uur
Woensdag 09.00 tot 17.00 uur
Donderdag 09.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 09.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 10.00 tot 17.00 uur


Bekijk Abel op Instagram of neem een kijkje op onderstaande menukaart.

 

Café Abel menukaart

Museumcafé

Geniet van de lekkerste broodjes, panini of quiche en een heerlijk bakje koffie erbij. Voor de kids hebben we een speciaal kindermenu. Het Museumcafé bevindt zich midden in het museum.

Openingstijden Museumcafé: dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Menukaart Museumcafé

Museumcafé

Museumshop

Op zoek naar iets bijzonders? We hebben een shop vol exclusieve sieraden, (kinder)boeken, cadeautjes voor jezelf of een dierbare en nog veel meer moois. De winkel is ook zonder museumentree te bezoeken.