Praktische informatie schoolgroepen

Praktische info schoolgroepen

Maak van je klas een wereldklas!

Bekijk hier de praktische informatie voor schoolbezoeken.

Reserveren en informatie

Voor meer informatie en om een (groeps)bezoek te reserveren, kun je bellen met onze reserveringslijn: 088 00 42 830, op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Of stuur een e-mail naar: educatie-leiden@wereldmuseum.nl

Onderwijsnieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de onderwijsnieuwsbrief. Schrijf je in!

Vervoer

Uiteraard is het mogelijk om met een touringcar naar Wereldmuseum Leiden te komen. 

Wil je liever met de bus of trein komen? Goed idee! Wereldmuseum Leiden bevindt zich op slechts enkele minuten lopen van station Leiden Centraal. En dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Een kinderkaartje voor het openbaar vervoer koop je al vanaf €2,50.

Begeleiders

De toegang voor begeleiders van onderwijsgroepen is gratis. Hieronder staat het minimale aantal begeleiders per groep; meer begeleiders zijn altijd welkom.

Basisonderwijs: 1 begeleider per 6 kinderen
Voortgezet onderwijs: 1 begeleider per 10 kinderen

Tijden

Schoolgroepen zijn welkom binnen de volgende tijdsblokken:

  • tijdsblok 1: 09.15 - 10.45 uur
  • tijdsblok 2: 11.00 - 12.30 uur
  • tijdsblok 3: 13.00 - 14.30 uur
  • tijdsblok 4: 14.45 - 16.15 uur

Deze tijdsblokken worden gehanteerd als indicatie. In overleg kunnen de programma´s op andere tijden worden geboekt.

Eten en drinken

Eten en drinken is alleen toegestaan in de ontvangstruimte in het entree gebied en in de museumtuin.

Toegankelijkheid

Voor leerlingen met een fysieke beperking is het museum goed toegankelijk. Wij verzoeken je om bij de boeking dit duidelijk te vermelden.

Manieren van betalen

De kosten voor uw museumbezoek kunt u op de volgende manieren betalen:

  • contant of per pin bij de kassa
  • per weborder: de cultuurkaartgegevens (kaartnummer en naam kaarthouder) moeten drie weken van tevoren zijn doorgegeven, de weborder moet door de school zijn goedgekeurd voor aanvang van het bezoek
  • op rekening: u ontvangt een factuur na afloop van uw bezoek, hiervoor wordt € 12,50 aan administratiekosten in rekening gebracht als de kosten onder de €150,- zijn.
     

Annuleringsvoorwaarden

U kunt schriftelijk tot twee weken voor de bezoekdatum kosteloos wijzigingen doorgeven (indien nog mogelijk) of annuleren via educatie-leiden@wereldmuseum.nl. Daarna worden de volledige programmakosten in rekening gebracht. Is er sprake van overmacht? Neem dan persoonlijk contact met ons op.

 

Voorbereidend bezoek docenten

Docenten kunnen gratis het museum bezoeken om zich voor te bereiden op een bezoek met hun groep. Wel graag even aanmelden op: educatie-leiden@wereldmuseum.nl

Lesmateriaal

We bieden gratis lesmateriaal aan op onze website en LessonUp ter voorbereiding of verwerking van de onderwijsprogramma’s. De lessen kunnen ook los van een museumbezoek gegeven worden.