Djoser - Nieuw Zeeland - Museum Volkenkunde

Win a trip to New Zealand with Djoser

Visit the exhibition and win a trip to New Zealand with Djoser

Visit our exhibition for an automatic chance to win a fabulous trip to New Zealand!

In verband met de coronamaatregelen en veranderde omstandigheden in de reiswereld, is de winactie met reisorganisatie Djoser helaas voortijdig beëindigd. De reis naar Nieuw-Zeeland kan niet doorgaan. In plaats daarvan stelt Djoser 2 vouchers t.w.v.  € 250,- beschikbaar. Bezoekers die vóór half maart 2020 (de museumsluiting) hun gegevens achterlieten voor de winactie konden meedingen naar een voucher t.w.v. € 250,-.  Er zijn 2 van zulke vouchers beschikbaar gesteld door Djoser.   


 

Reistips

Reizen zal nooit helemaal duurzaam zijn. Maar je kunt tegenwoordig veel doen om je impact te beperken. Bijvoorbeeld door je CO2-uitstoot te compenseren, of door één van de volgende gadgets te gebruiken. Djoser tipt:

  • Waterfles

Reis je buiten Europa? Grote kans dat je dan het kraanwater niet kunt drinken. Veel mensen kopen daarom veel kleine waterflesjes, maar dat is tegenwoordig eigenlijk helemaal niet nodig. Met speciale waterflessen kun je schoon, veilig en gefilterd water drinken. Het bespaart je ook nog eens hoop tochtjes naar de lokale supermarkt!

  • Herbruikbare rietjes

Van al het plastic zijn rietjes de gevaarlijkste vervuilers. Gebruik daarom waar mogelijk herbruikbare rietjes! Bijvoorbeeld van bamboe of roestvrijstaal. 

  • Herbruikbare koffiebeker

Ook in Nederland zie je ze tegenwoordig steeds vaker: herbruikbare koffiebekers, die je afgeeft bij je koffiebarretje om gevuld te worden. Maar in het buitenland, op reis, zijn ze net zo handig!

  • Koraalvriendelijke zonnecrème

Je staat er misschien niet bij stil: maar zonnebrandcrème is helemaal niet goed voor tropisch koraal. Als je zwemt druipt het langzaam van je huid af en daalt het neer op de bodem of het koraal. Daarbij doet vooral de werkzame stof oxybenzon is erg veel schade. Inmiddels zijn deze crèmes al verboden op Hawaï. Gelukkig zijn er veel alternatieve zonnebrandcrèmes die net zo goed werken, maar geen schadelijke stoffen bevatten. Bijvoorbeeld van de merken Weleda, Lavera of Alphanova.

  • Een reishanddoek

Als je langs veel hotels reist, gebruik je al snel veel verschillende handdoeken. En dat terwijl ze misschien nog helemaal niet vies zijn! Een reishanddoek is al dus snel een duurzame investering. De speciale stofjes drogen extra snel, zodat je elke ochtend of avond weer geniet van een droge handdoek, zonder dat je daarbij onnodig wasgoed veroorzaakt.

Duurzaam reizen

Bij Djoser gaan reisplezier en duurzaam toerisme al ruim 30 jaar hand in hand. Maar hoe je het went of keert: reizen laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, met name CO2. Daarom biedt Djoser de mogelijkheid aan om de CO2-uitstoot te compenseren, zodat de uitstoot van je reis ergens anders bespaard kan worden. We leggen uit hoe dat werkt.
Tijdens het boeken van een reis is het mogelijk om voor vijf euro de CO2 uitstoot van de reis te compenseren. Deze bijdrage wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van zonne-energiecentrales in Thailand, zodat de lokale huishoudens geen stroom hoeven te gebruiken uit kolencentrales. Omdat de infrastructuur van Thailand nog volop in ontwikkeling is, voorkomen we op deze manier de bouw van nieuwe kolencentrales. Zo besparen we niet alleen CO2-uitstoot op korte termijn, maar zorgen we er ook voor dat Thailand op de lange termijn minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen.

Meer weten over de Djoser en duurzaamheid?