Bij de verschillende edities gaan experts van Naturalis en Museum Volkenkunde met elkaar in gesprek over het dier en diens culturele betekenis aan de hand van objecten. In deze aflevering is de meester een Ijsbeer. Expert Cunera Buijs van Museum Volkenkunde en expert Pepijn Kamminga van Naturalis gaan met elkaar in gesprek!
Naturalis x Museum Volkenkunde
Van dieren valt veel te leren. Dit is te zien in Naturalis, maar ook in de nieuwe tentoonstelling DierenAcademie bij Museum Volkenkunde, waar dieren je docenten zijn. Komende maanden leren we van Werelddieren, een samenwerking tussen Museum Volkenkunde en Naturalis, iedere keer meer over (en van) een dier en komen cultuur en natuur samen!
Met elkaar in gesprek
Wist je dat...
IJsberen eten zeehond, zeehonden eten vis. Mensen eten vis, zeehond en soms ijsbeer. Zonder jacht hadden dieren en mensen op de Noordpool niet kunnen leven. De Inuit hebben zich eeuwenlang aangepast aan veranderingen. Ook in de jacht. De pijl en bogen werden geweren. De sledes met honden werden sneeuwscooters. Hun zelfgemaakte broeken, parka's en laarzen van bont werden buitensport-thermokleren. Wat bleef is de kennis dat als je iets neemt uit de natuur, het de tijd moet krijgen om zich te herstellen.
Praktische informatie
Zondag 27-11-2022, van 13.00-13.30 uur (incl. vragen) | vanaf 6 jaar | op basis van beschikbaarheid | in Museum Volkenkunde: Grote Zaal (1e etage, excl kosten museum entree)