Deshima experience
Persbericht:

Museum Volkenkunde eindigt op tweede plaats bij VriendenLoterij Museumprijs 2021

Kasteel Hoensbroek wint en krijgt 100.000 euro voor realisatie museumdroom

Museum Volkenkunde eindigt op de tweede plaats na de strijd om de VriendenLoterij Museumprijs, dat dit jaar het thema een 'digitaal verhaal’ had. Het Leidse museum haalde bijna 37 procent van de publieksstemmen binnen en eindigt daarmee vlak achter Kasteel Hoensbroek, dat zich met een overtuigende 41 procent van de stemmen publieksfavoriet mag noemen. De derde plaats is, met 22 procent van de stemmen, voor Amsterdam Museum.

Kasteel Hoensbroek wint VriendenLoterij Museumprijs 2021

Vandaag (donderdag 2 december) werd Kasteel Hoensbroek via een live-verbinding vanuit de studio van Koffietijd verrast door Cathelijne Broers, directeur van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij maakte de winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2021 live tijdens de uitzending bekend. Dankzij het winnen van de prijs verzekert Kasteel Hoensbroek zich van een bijdrage van 100.000 euro om zijn museumdroom te realiseren.

Museum Volkenkunde wil Kasteel Hoensbroek van harte feliciteren met de winst en het prachtige aantal stemmen.

Prins Bernhard Cultuurfonds, VriendenLoterij en Museumvereniging

Het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VriendenLoterij (voorheen BankGiro Loterij) reiken jaarlijks in samenwerking met de Museumvereniging de VriendenLoterij Museumprijs (voorheen BankGiro Loterij Museumprijs) uit. De prijs is de grootste publieksprijs voor musea in Nederland.  Eerdere winnaars zijn: Naturalis Biodiversity Center (2020), Stedelijk Museum Schiedam (2019), Maritiem Museum Rotterdam (2018), Textielmuseum Tilburg (2017), Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum Leeuwarden (2015) en Klok & Peel Museum Asten (2014). Meer informatie over de prijs via: www.museumprijs.nl   

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor aanvullende informatie of vragen, neem contact op met Rachel Voorbij, via 06-30 25 41 43 of pers@wereldculturen.nl