Fermenteren is het toevoegen van gisten, bacteriën of schimmels om een basisproduct een eigen smaak te geven. Het bevordert bovendien ook de verteerbaarheid van het product. Een bekend voorbeeld is gefermenteerde witte kool die we kennen als zuurkool. Gefermenteerde groenten zijn knapperig met een zure smaak. De Azteken kenden de techniek van het fermenteren al. In deze workshop kunnen deelnemers een gefermenteerd product maken op basis van traditionele Mexicaanse ingrediënten.
Doe mee met de workshop Fermenteren op de Zondagse Special op 13 februari bij de AZTEKEN tentoonstelling.
Wanneer: 13 februari 2022
Tijd: 14.15 - 16.00 uur
Inschrijven: Voor de workshop kun je je op de dag zelf bij aankomst in het museum inschrijven bij de balie vanaf 10:00 uur. Er zijn 20 plekken beschikbaar, inschrijven kan zolang er ruimte is.
Prijs: De toeslag voor deze workshop bedraagt €3,-. De toeslag kan direct bij inschrijving aan de kassa betaald worden. Deze toeslag is voor materiaalkosten en deelname aan de workshop en staat los van de museumentree en tentoonstellingstoeslag.
Deze workshop is bedoeld voor volwassenen.