Korean Wave

Korean Wave | Demo’s en Workshops

Zien, doen en leren! Demo’s en workshops Taekwondo, K-Dance, K-Beauty, League of Legends en Koreaanse taal.

De Korean Wave is een brede culturele golf die meerdere gebieden beslaat. Bezoekers kunnen diverse demo’s bekijken om een indruk te krijgen van de Koreaanse cultuur. Zin gekregen om zelf te ervaren hoe leuk het is? Ga dan aan de slag bij de verschillende workshops; de programmering verschilt soms per dag. Let op, wees op tijd want er is beperkt plaats bij sommige workshops!  

K-Dance demo en workshop| Kpoppers Academy / Amy Staal 

Zaterdag dance workshop     
1.    BTS
2.    kpop girl group dance new (top 10)   

Zondag dance workshop     
1.    BlackPink
2.    Kpop Boy group dance new (top 10)
    
Heb jij altijd al mee willen dansen met bekende K-pop dances of wil je precies zo kunnen dansen zoals jouw favoriete Idol? Kom dan naar de K-dance workshop! Hier leer je te dansen zoals in de music video’s. Amy en haar showteam van de Kpoppers Academy geven ook K-dance demo’s. Artiest Amy Staal is K-pop specialiste, dansdocent en eigenaar van K-pop bedrijf Kpoppers Academy.  Ze is 2e generatie Kpopper maar heeft kennis van de 1e generatie k-pop tot de huidige generatie. Amy Staal is in Zuid Korea zelf opgeleid onder andere bij een van de 3 grote entertainment bedrijven (SM Entertainment), door een van de choreografen die bekende kpop Idols heeft getraind. Ze gaat bijna jaarlijks, 2-3 maanden naar Zuid Korea om danslessen te volgen, filmsets en K-pop concerten te bezoeken en door dit prachtige land te reizen, van Seoul tot Busan tot Jeju-Island. Amy is ook lid van de klankbordgroep Korean Wave. 

Demo: 13.00 – 13.15 / 15.00 – 15.15 | Workshop: 13.30 – 14.30 / 15.30 – 16.30 (40 deelnemers) | Locatie: Achterkant rechts gebouw Volkenkunde, Buiten  
 

K-dance

K-Sports Taekwondo | Taekwondo Vereniging Leiden

Demo 30 min Volwassenen   Kinderen (10-15) (5-12) Workshop senioren, en kinderen 1 uur Traptechniek Zelfverdediging Plankjes doorslaan

Taekwondo is een Koreaanse vechtsport die in 1968 in Nederland werd geïntroduceerd. De sport bestaat voor 80% uit been en schoptechnieken. De professionele sporters kunnen meters hoog springen en slaan plankjes door midden vanuit de lucht, het ziet er spectaculair uit! Het is de nationale sport van Korea. Jimin van de super K-pop band BTS is een blackbelt in taekwondo. Dit is terug te zien in de dansoptredens en music video’s van BTS waarin Jimin vaak hoge sprongen en traptechnieken laat zien. 

Taekwondo Vereniging Leiden Is sinds 1972 gevestigd in Leiden en bestaat uit ongeveer 150 beoefenaars jeugd en senioren. De club heeft vele kampioenen voortgebracht. De Leidse Taekwondo-grootmeester Gerard van den Berg heeft als eerste Nederlander de 9e Dan, de hoogste graad in Taekwondo,  behaald in Korea.

Demo: 13.00 – 13.30 / 15.00 – 15.30 | Workshop: 13.30 – 14.30 / 15.30 – 16.30 | Locatie: Links van gebouw Volkenkunde, Grasveld Buiten    

Taekwando

K-Beauty demo en workshop | Haru Haru Beauty

Wat in 2014 begon als een Koreaans geïnspireerde mode en accessoires winkel in Rotterdam, groeide uit tot de eerste fysieke en volledig K-beauty gespecialiseerde store in de Benelux onder de naam: Haru Haru Beauty. Inmiddels is er een tweede winkel in de Amsterdamse Negen Straatjes. 

Haru Haru Beauty

Xavieryan Kortum, lid van de klankbordgroep Korean Wave en mede-eigenaar van Haru Haru Beauty, reist jaarlijks af naar Zuid Korea om de laatste K-beauty trends te spotten en gaat jou alles vertellen over K-beauty, het achter de schermen werk met de Zuid Koreaanse merken en wat K-beauty nou zo anders maakt. Wil je het zelf voelen en uitproberen? Wees welkom bij één van de demo’s of doe mee met één van de workshops! 

Programma Zaterdag
Demo 1 - Wat maakt K-beauty anders? 
Workshop 1 - Skincare 101, building your routine
Demo 2 - K-beauty stereotypen en misvattingen
Workshop 2 - The ‘glass’ skin

Programma Zondag
Demo 3 - Beauty in Korea
Workshop 3 - Acne-away
Demo 4 - The art of ageing gracefully
Workshop 4 - The dry sensitive skin

Demo: 13.00 – 13.15 / 15.00 – 15.15 (50 deelnemers) | Workshop: 13.30 – 14.30 / 15.30 – 16.30 (20 deelnemers) | Locatie: Atelier, Souterrain (-1)  

E-Gaming, demo en mini-toernooi | Esports Game Arena  

Demo Duik in de wereld van gaming met een toffe kijk in de esports wereld. De Esports Game Arena verzorgt een speciale League of Legends demo waarbij jij kennis kan maken met de game. Esports is tegenwoordig een hit, en jij kan daar deel van uitmaken. Kijk mee hoe een “Champion” in elkaar zit, wat er nodig is om te winnen en waar gamers zich tegenwoordig mee bezig houden. Demo: 13.00 – 13.15 / 15.00 – 15.15 | Locatie: Galerij Zaal Japan_Korea, 1e etage    

E-Gaming

De Taalgalerij | Studenten Koreastudies Universiteit Leiden

Koreaanse taal: K-pop, K-drama en meer!
Als je wel eens een Koreaanse drama of film hebt gezien, dan zijn er vast een aantal woorden die je herkent: noraebang, hakkyo of misschien bingsu. Of wat dacht je van veelvoorkomende woorden in K-pop zoals chingu en nunmul. Maar wat betekenen deze woorden eigenlijk en wat is hun herkomst? Kom kijken bij de taalmuur van studenten van de opleiding Koreastudies aan de Universiteit Leiden! Aan de hand van foto’s en voorbeelden die zij in Korea zijn tegengekomen, leggen zij je alles uit over de betekenis achter de woorden. 

Workshop: 13.00 – 13.30 / 14.30 – 15.00  / 16.00 – 16.30  (30 deelnemers) | Locatie: Galerij Afrika, Begane Grond  
 

taalgalerij_koreaanse taalles