Maori Weekend

Maori Weekend 2023

24 en 25 juni

Het Maori Weekend bij Museum Volkenkunde is een unieke gelegenheid om te leren over de Maoricultuur en Matariki (Maori-nieuwjaar), het moment waarop sterrencluster Plejaden aan de hemel verschijnt en het begin van de Maorikalender markeert. Maak kennis met de Maorigebruiken en -kunstvormen en doe mee aan leuke activiteiten!

Museum Volkenkunde heeft een rijke collectie voorwerpen die door Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland gemaakt zijn, en heeft daarnaast ook een bijzondere en nauwe relatie met verschillende Maorigroepen. In 2010 kreeg Museum Volkenkunde zelfs een ceremoniële boot, waka taua, en een boot voor dagelijks gebruik, waka tete kura, overgedragen. Door deze bijzondere band kan Museum Volkenkunde de Maoricultuur dichterbij huis brengen, om te inspireren tot wereldburgerschap en een open blik op de wereld.

Buitenactiviteiten zijn gratis. Binnenactiviteiten normaal museumtarief.

Waka
zaterdag 24 en zondag 25 juni

Programma Maori Weekend

Link
Waka
Maori weekend

De waka’s van Volkenkunde

Link

Waka Gezelschap zoekt leden

Ben jij graag op het water en ben je gegrepen door de cultuur en tradities van de Maori? Het Waka Gezelschap van Njord is op zoek naar nieuwe leden. Ga voor meer informatie naar waka.njord.nl en meld je aan!

Taonga
Maori Weekend

Ontdek de collectie

Link
Waka

Ondersteun de waka-vrijwilligers

Link
Maori staf
Eeuwenoude Maori staf

Staf (hoeroa) uit Nieuw-Zeeland

Link
Maori
Maori Weekend

Matariki

Link